אנחנו חיים בתקופה מורכבת של חוסר וודאות ושינויים תכופים, אלה בדיוק הגורמים שמקשים על התפקוד היומיומי של צעירים על הרצף מגבירים חרדה ומקטינים את יכולת התפקוד.
רצינו לאפשר לחבר'ה בוגרים על הרצף האוטיסטי חוויה חברתית מהנה שיש בה וודאות ורציפות.
חשבנו כיצד ניתן לייצר ביטחון וודאות מסוימת בתקופה כזו והחלטנו על פתיחת קבוצה חברתית מקוונת שאינה תלויה בקרבה פיזית, מקבלי החלטות שינויים בהגבלות וכדומה.
הקבוצה מסייעת לאנשים עם מוגבלות תקשורתית להפיג את הבדידות, בעוד אנחנו (אנשים ללא מוגבלות תקשורתית) לרוב נרים טלפון באופן עצמאי לחבר כדי לשוחח, לשתף ולהפיג את הבדידות, אדם עם מוגבלות יזדקק לליווי וסיוע כדי לא לחוש את הניכור והבידוד הזה.
הרשת היא אמצעי זמין ונגיש והיא מייצרת ומזמנת מרחב חברתי ייחודי דרכו החבר'ה בתיווך של אנשי מקצוע, רואים זה את זו, מקשיבים, מכירים, מתקשרים, שומרים על קשר ומרגישים יחד כחלק מקבוצת השתייכות. ובכך לומדים מתרגלים ומיישמים מיומנויות תקשורת ומיומנויות חברתיות כגון: הקשבה, פיתוח שיחה, שיתוף, יכולת להתעניין באחרים והרחבת האופקים ותחומי העניין .
בעולם של היום, חלק גדול מהמרחב החברתי מתרחש ברשת. בין אם בהתכתבויות בואטסאפ / אתרי היכרויות/ וקבוצות עניין רבות. הקבוצות המקוונות מקנות הזדמנות לתרגל תפעול אפליקציות, גלישה ברשת והרחבת מגוון האתרים בהם משתמשים ובנוסף לתרגל כישורים חברתיים, מעבר למפגשים הפרונטליים אליהם אנחנו רגילים, ולהתנסות באמצעי תקשורת נוספים שיכולים לשרת את החבר'ה גם בעתיד. חבר'ה שפעילים כבר באמצעי המדיה, לומדים לנתב את הכלי הזה לתועלת חברתית לרכישת דפוסי תקשורת מקובלים.
השימוש ברשת פותח בפנינו אינסוף אפשרויות ומגדיל את כמות ומגוון האנשים אליהם חברי הקבוצה נחשפים – לקבוצה מתחברים צעירים מהארץ ומהעולם בפריסה רחבה המאפשרת הרחבה של האופקים והרחבה של המגוון החברתי.
במהלך העבודה מצאנו שיש חבר'ה שהתקשורת מקוונת מקלה עליהם ושהיכולות התקשורתיות שלהן עולות ברשת. חלקם חווים פחות הצפה של גירויים ויותר קל להם לתקשר כאשר המפגש הוא לא פנים מול פנים.
המפגשים משלבים שיח, משחק, הנאה, הכרות אישית, שיתוף, תמיכה הדדית התכנים מותאמים לחברי הקבוצה מבחינת גיל, תחומי העניין והיכולות.
המפגש המקוון מאפשר פן אחר וחדש של יחסים, אנחנו משתמשים בסביבה הטבעית של כל אחד מהחברה לצורך שיתופים, פעילות והכרות. למשל הכרות עם החדר, המשפחה, עשייה משותפת במרחבים המוכרים לכל אחד מהחברים. השימוש במרחב הביתי מאפשר ליצור אינטימיות ייחודית ואחרת.
בנוסף, אנחנו מעודדים את החברים ליצור קשרים מעבר לשעות הפעילות של הקבוצה – בוואטסאפ, בטלפון ובמפגשים פרונטליים.
החברה בקבוצה מקפידים להתחבר לכל המפגשים, משתתפים, משוחחים משחקים ונהנים. הם משתפים בקשיים בפחדים וגם בדברים הטובים שעוברים עליהם בתקופה המורכבת הזו וניכר שהקבוצה המקוות משמעותית עבורם ומהווה מקום יציב ובטוח.